Pamukkale Pastası

Pamukkale Pastası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pamukkale Pastası için

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı süt kreması 

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
Pamukkale Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun.
  2. Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin.
  4. Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo