Kavut

Kavut
27 Eylül 2023

Kavut, Van başta olmak üzere, Iğdır ve Doğu Karadeniz'de yapılan bir tatlıdır. Bölgelere göre yapımında minik farlılıklar olsa da, temelinde yapımı yağın kızdırılıp kavut için kullanılacak karışımın pişirilmesi ile oluşur. Kimisi pişen kavuta bal, pekmez ya da reçel eklerken, kimisi pişirme esnasında şeker koyar. Hazırsanız kavutun en meşhur olduğu yerin yani Van’ın kavut tarifine geçelim. Malzemeleriniz hazırsa, kavut tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için kars ketesi ve van cacığı tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kavut için

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr buğday (taş değirmenden çekilmiş)
  • Bal, şeker, pekmez ya da reçel
  • Ceviz
Kavut

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı eritilir. İçerisine buğday atılarak 15 dakika pişirilir. 
  2. Üzerine bal, pekmez, şeker ya da reçel eklenerek ceviz ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo