1 tatlı kaşığı margarin (Tepsiyi yağlamak için)
2 su bardağı
Hindistan cevizi rendesi
Sosu için
3 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
Ayrıca
1 su bardağı Hindistan cevizi
Vişne Pelteli Muhallebi
Nasıl Yapılır
Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alıp iyice çırptıktan sonra ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce tereyağını ve vanilyayı ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin kabuk bağlamaması için arada bir mikserle çırparak ılınmaya bırakın.
30x20 cm’lik dikdörtgen bir tepsiyi önce fırça ile yağlayın, sonra da 2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi serpin. Üzerine ılınan muhallebiyi eşit dağılacak şekilde dökün. Spatula ile düzleştirin. Karışımı buzdolabında yarım saat bekletin.
Ayrı bir tencerede sosu için tüm malzemeyi çırpın. Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, arada bir çırparak ılınmaya bırakın. Pelte ılınınca buzdolabında soğuttuğunuz muhallebinin üzerine dökün. Spatula ile eşit dağılacak şekilde dağıtın ve buzdolabında 4 saat bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı bıçak yardımı ile eşit ölçüde kare parçalara bölün. Kare parçaları üst üste iki kat olacak şekilde servis tabaklarına alarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.