Trileçe

Trileçe
01 Mart 2023

Dünyanın en popüler tatlılarından biri olan trileçenin kökeni bilinmese de, Meksika'da yaygınlaştığı söylenir. Ana malzemeleri pandispanya keki ve süt olan bu tatlının ismi ise, İspanyolca'da '3 süt' anlamına gelir. Yapımında manda, keçi ve inek sütü kullanılan trileçe; protein bakımından zengindir. Ana vatanı Meksika ve Güney Amerika olarak bilinen trileçe, genellikle karamel sosla birlikte sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, nefis tadıyla herkesi hayran bırakan orjinal trileçe nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Trileçe Kaç Kaloridir?

  • Temel malzemelerle hazırlanan trileçenin bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenler, bir bardak süt ve bir porsiyon meyve yerine trileçe tüketebilir. 

Alternatif olarak gerçek tiramisu ve magnolia tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Trileçe için

Malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema

Karamel sos için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 paket krema

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
Trileçe

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını farklı kaplara ayırın.
  2. Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Diğer bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile iyice çırpın.
  3. Un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Yumurta aklarını spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  5. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  6. Şerbeti için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alın ve süt iyice köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız şerbeti buzdolabına alıp soğumaya bırakın.
  7. Karamel sosu için; şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eriyene kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın.
  8. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde karamel sosu da üzerine ekleyin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Dilerseniz trileçenin üzerini ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Trileçe yapımında en önemli nokta kullanılan süt çeşitleridir. Manda, keçi ve inek sütünü karıştırarak daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Tek süt ile trileçe yapacaksanız, sütü krema ile açarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
  • Kullanacağınız kek kalıbına yağ koymayın. Bunun yerine yağlı kağıt ile daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa, trileçeyi servis etmeden önce en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız karamel sosu, dinlendirme işleminden sonra ilave edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo