İlave edilecek şeker miktarı
Az şekerli: 1 yemek kaşığı (20 g)
Orta Şekerli: 2 yemek kaşığı (40 g)
Şekerli: 3 yemek kaşığı (60 g)
Dilerseniz şekersiz de hazırlayabilirsiniz.
Miktar oranlarına göre arzu ettiğiniz kadar şekeri belirleyin. Şekeri poşetin tamamı ile bir kapta karıştırın. 500 ml (2,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine karışımın tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 25 g (1 yemek kaşığı) margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp biraz soğuması için bekletin. Muhallebiyi çırpma kabına aktarıp mikserin en yüksek devrinde, 5 dakika çırpın. Üzerinin göz göz olmaması için yüksekten dökerek kaselere boşaltın ve soğuk servis yapın.
Bu bir ilandır.
Teşekkür ederiz.