Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
Yumurta sarısı ile damla sakızını karıştırın. Pirinç ununu 1 bardak sütle karıştırın. Kalan 3 bardak sütü, sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın.
Şeker ve pirinci ila ve edin. Pirinç ununu azar azar ekleyin. Karıştırarak pişirin.
Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.
Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün.
Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Teşekkür ederiz.