Sakızlı Sütlaç

Sakızlı Sütlaç
20 Ekim 2024

Tam kıvamında sütlaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sakızlı Sütlaç için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bar dağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
Sakızlı Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
  2. Yumurta sarısı ile damla sakızını karıştırın. Pirinç ununu 1 bardak sütle karıştırın. Kalan 3 bardak sütü, sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın.
  3. Şeker ve pirinci ila ve edin. Pirinç ununu azar azar ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.
  5. Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün.
  6. Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo