Portakallı Muhallebi

 Portakallı Muhallebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Muhallebi için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 yumurta
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı portakallı toz jöle
Portakallı Muhallebi

Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurtaarı derin bir sos tenceresinde köpük köpük oluncaya kadar yakaşık 4-5 dakika çırpın. Süt, portakal suyu, jöe, nişasta, rendeenmiş portakal kabuğu ve şekeri ekeyip iyice çırpın. Kısık ateşte muhalebi kıvamına geinceye kadar pişirin.

Muhalebiyi derin bir cam kaba dökmeden önce kabı 1 çorba kaşığı suya kuru yer kalmayacak şekilde ısatın. Muhalebiyi bu kaba dökün. Buzukta beketin. Düz bir servis tabağına ters çevirip alın ve jülyen şekinde kesilmiş portakal kabuğu ve hazır çikoata sosa süseyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo