Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi
16 Mart 2021

Osmanlı'da bayramların en popüler tatlısı olarak bilinen muhallebi, özellikle yabancı konuklara sunulurdu. Süt ve un ile hazırlanan bu tatlı; muhallebili kadayıf veya pirinç unlu muhallebi gibi birçok farklı çeşide sahiptir. Kalsiyum ve potasyum bak��mından zengin olan muhallebi, anne sütü kesildikten sonra tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır birlikte görelim:

Siz de Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sütlü tatlılara göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yumuşak bir kıvamda sunulan keşkül tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Sakızlı Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı
Sakızlı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  2. Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  3. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  4. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  2. Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  3. Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  4. Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.

1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  1. Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan sakızlı muhallebiyi diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo