Kakaolu İrmik Tatlısı

Kakaolu İrmik Tatlısı
11 Mart 2024

İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kalabalık sofralarda ikram edilmesiyle bilinen irmik tatlısı, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Üzeri badem, hindistan cevizi veya dolmalık fıstık ile zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, kakaolu irmik tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sütlü irmik tatlısı ve portakallı irmik tatlısı gibi farklı versiyonlarını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kakaolu İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
Kakaolu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
  2. Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
  4. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.
Servis Önerisi
  • Çikolata parçaları ve dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Tereyağı ve irmik iyice kavrulmalıdır. Helvanın renginin koyu olması istenirse kavurma işlemi uzatılabilir ve tarçın atılabilir.
  • Helva yaparken acele etmeyin. Helvaya kıvamını veren; kısık ateşte karıştırılması gereken süredir. Bu süre aceleye getirilip ateşin altı açılırsa, helvanın kıvamı da tutmaz, lezzeti de bozulur.
  • Helvanızın parlak olması için son aşamada zeytinyağı yada bir parça sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
  • Helvaya aroma katmak için, vanilya portakal ya da limon kabuğu ilavesi ile ya da farklı kuruyemişlerle aromalandırabilirsiniz.
  • Kakao ile birlikte çikolata parçaları ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo