Geleneksel bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, dünyaca ünlü bir tatlı çeşididir. Tiramisunun ana malzemeleri espresso ve mascarpone peyniridir. Ortalama 40-45 dakikada hazırlanır. Oldukça lezzetli bir tatlı olan tiramisunun keki, kedidili bisküvi ile hazırlanır. Hazırlayacağınız üründe UHT süt yerine pastörize süt kullanmanız ürün kalitesini arttıracaktır. Aynı zamanda kullanacağınız granül kahvenin kalitesi de tiramisunun en önemli lezzet kriterini belirleyen unsurlar arasında yer almaktadır. Tiramisuyu tabaklarken tabak zeminine bir tutam kakaoyu fırlatarak toz bulutu şeklinde şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda üzerine çilek ile sunum yapabilirsiniz.
1 Porsiyon Tiramisu Kaç Kalori?
Tiramisunun bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Peki, gerçek tiramisu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Roberto Şef'in gerçek tiramisu tarifine başlayabiliriz.
Aslican YORUM 21 Eylül 2020, 12:27
Beğen (1)
Yanıtla
Berna SORU 25 Ocak 2024, 23:37
Lezzet Dergisi SORU 26 Ocak 2024, 12:22
Beğen (1)
Yanıtla
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.