Gerçek Tiramisu

Gerçek Tiramisu
24 Ekim 2023

Geleneksel bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, dünyaca ünlü bir tatlı çeşididir. Tiramisunun ana malzemeleri espresso ve mascarpone peyniridir. Ortalama 40-45 dakikada hazırlanır. Oldukça lezzetli bir tatlı olan tiramisunun keki, kedidili bisküvi ile hazırlanır. Hazırlayacağınız üründe UHT süt yerine pastörize süt kullanmanız ürün kalitesini arttıracaktır. Aynı zamanda kullanacağınız granül kahvenin kalitesi de tiramisunun en önemli lezzet kriterini belirleyen unsurlar arasında yer almaktadır. Tiramisuyu tabaklarken tabak zeminine bir tutam kakaoyu fırlatarak toz bulutu şeklinde şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda üzerine çilek ile sunum yapabilirsiniz.  

1 Porsiyon Tiramisu Kaç Kalori?

Tiramisunun bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Peki, gerçek tiramisu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Roberto Şef'in gerçek tiramisu tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 20 Kişi Kaydetti
Gerçek Tiramisu için

Malzemeler

  • 8-10 adet yumurta (yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı)
  • 7-8 soğuk espresso
  • 400 gram mascarpone peyniri
  • 100 gram toz şeker
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 50 gram su
Gerçek Tiramisu

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak geniş bir kabın içerisine yumurta beyazlarını ekleyin ve mikser ile çırpın.
  2. Toz şeker ve suyu kaynatın. Köpüklenmeye başlayan yumurta beyazının içerisine şekerli su karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. Krem şanti kıvamına gelen yumurtalı karışımı başka bir kabın içerisine alın ve buzdolabında bekletin.
  4. Yumurta sarılarını da mikser ile çırpın. Kaynatılmış şekerli suyu, yumurtanın üzerine ekleyin ve hafif köpükleninceye kadar çırpın.
  5. Krema kıvamına gelen yumurta sarısının içerisine mascarpone peyniri ekleyin. Spatula ile malzemeleri karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı yumurta beyazının üzerine ilave edin. Altta kalan yumurta beyazı karışımını, üste gelecek şekilde karıştırın.
  7. Kedidili bisküvileri soğuk espressoya batırın ve borcamın içerisine dizin.
  8. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve eşit bir şekilde yayın.
  9. Tekrardan espressoya batırılmış kedidili bisküvilerini dizin ve üzerine krema ekleyin.
  10. Hazırladığınız tiramisuyu, en az iki saat buzdolabında bekletin ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tiramisu her mevsime yakışan tatlılar arasındadır. kışın tüketiyorsanız sıcak bir americano ya da filtre kahve yazın ise cold americano serinlemenize yardımcı olacaktır.
  • Vanilyalı dondurma tiramisunun yanına çok yakışır.
  • Bizim siyah çayımıza da benzeyen ancak ruhumuzu dinlendirecek milyonlarca yıl öncesinden gelen roibos çayı da tiramisunun eşlikçisidir.
  • Çilekli limonata yaz aylarında tiramisuyla birlikte sunulabilir.
  • Ev yapımı kefir dondurma. Kefir dondurma hem probiyotik açısından oldukça yüksek, hem de lezzeti itibari ile tiramisunun da yanına yakışacak lezzetlerden. Ayrıca kefir tüketemeyen biri iseniz kefir dondurma kefirin tüketimini de kolaylaştırmakta ve kefirin yanı sıra başka lezzetleri de hissettirmektedir.
Püf Noktası
  • Tiramisu yapımında mutlaka mascarpone peyniri kullanılmalıdır.
  • Kremanın kıvamını tutturabilmek için soğuk ve taze yumurta kullanmaya özen gösterin.
  • Yumurtaları pastörize etmek için, kaynamış şekerli su karışımını hem yumurta beyazına, hem de yumurta sarısına ekleyin.
  • Malzemelerin kıvam alıncaya kadar çırpılması oldukça önemlidir.
  • Pastacılık ürünlerinde kullanılan tüm araç ve gereçlerin sudan tamamen arındırılmış olması gerekmektedir. Su ile temasta bulunan ürün pastacılık ürünlerinde kabarmayı önler ve istenilen kıvamın oluşumunu olumsuz etkiler. Bu nedenle tüm araç gereçler kullanıma hazırlanmadan önce iyice kurulanmalıdır.
  • İlk etapta un şeker ve sütün karıştırılması işlemi oldukça önemlidir. Karıştırma esnasında topaklanma olmaması için iyice çırpılmalıdır.
  • Krema soğumaya alındıktan sonra üzerinin kurumaması için ara ara çırpılmalıdır ve bir parça tereyağı kremanını hem parlaklaştıracak hem de lezzetini arttıracaktır. 
  • Son aşamada tiramisunun üzerine dökeceğiniz kakaonun tiramisu üzerinde yağışmaması için zeminin soğumasını bekleyin.
  • Pastane ürünlerinin bir çoğunda olduğu gibi tiramisu da yapıldıktan bir gün sonra tüketildiğinde daha da lezzetli hale gelecektir. Bir gün boyunca buzdolabında bekletme işlemi tüm lezzetin oturmasını sağlayacaktır. 
Yorumlar
avatar
Aslican YORUM 21 Eylül 2020, 12:27
Enfes bir tatlı tarifi, elinize sağlık
avatar
Berna SORU 25 Ocak 2024, 23:37
Şekerli su ılık soğuk ya da sıcak mı kullanılacak? Teşekkürler
avatar
Lezzet Dergisi SORU 26 Ocak 2024, 12:22
Merhabalar, tarifte şeker sıcakken ekleniyor. Bu işlemi yaparen dikkatli olmalı, sıcak şekerli su karışımını yavaş yavaş eklemelisiniz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo