Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan padişah yastığı tatlısı, gösterişli ve süslü olmasıyla biliniyor. Yapımında yumuşacık kek, krema ve şerbet kullanılan bu tatlı, görünümüyle ekmek kadayıfını andırıyor. Ancak ekmek kadayıfından daha şaşaalı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bayram sofralarında yer verilen padişah yastığı, dilimlenerek servis ediliyor. İsteğe göre kaymak veya dondurma ile sunmak da mümkün. Listedeki malzemelere göz attıysanız, nefis padişah yastığı tarifi için detaylara geçebiliriz.
Padişah Yastığı Tatlısının Püf Noktaları: Tarifte hem kek, hem de şerbet mutlaka soğumuş olmalıdır. Krema yapımında yoğurt yerine labne peyniri de tercih edebilirsiniz.
Şerbetli tatlılara doyamayanlar için; meşhur hira tatlısı, kaymakpare ve haşhaşlı revani tarifini de buraya bırakıyoruz.
Keki için:
Kreması için:
Şerbeti için:
Teşekkür ederiz.