Kayıkta Kabak Tatlısı

Kayıkta Kabak Tatlısı
22 Şubat 2023

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Kayık şeklinde hazırlanmış kek hamuru içerisinde kabak tatlısı farklı sunumu ile sofralarınıza çok yakışacak. Dilerseniz klasik kabak tatlısı tarifimizi de deneyebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayıkta Kabak Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudraşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

İç malzeme için

  • 2 dilim balkabağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı su
Kayıkta Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun.
  2. Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın. Üzerlerine ceviz serpin. Servis yapın.
Servis Önerisi
  • Servis esnasında antep fıstığı ya da fındık serpebilirsiniz. 
  • Yanında çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Şeker ile birlikte kabakları kısık ateşte pişirin. 
  • Lezzet katması için kabaklar pişerken içerisine çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo