İç malzemesi için tereyağının yarısını
eritip kadayıfın üzerine dökün. Kadayıflar yumuşayıncaya kadar elinizle
ovalayıp içini hazır hale getirin.
Şerbet için tencereye şeker ile suyu
koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin koyulaşması için 15 dakika
kaynatıp limon suyu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Soğuması için
şerbeti kenarda bekletin.
Yumuşamış tereyağının yarısını, 2
yumurta (Birinin sarısını ayırın), yoğurt, sirke ve kabartma tozu ekleyin. Unu
yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın.
Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp,
her bezeyi elinizle bastırarak çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurların ortalarına hazırladığınız kadayıfları bölüştürüp üzerlerini
kapattıktan sonra yuvarlayın. Kapatılan bölüm alta gelecek şekilde tatlıları
yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine
sürüp, ortasına 1’er tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 20-25 dakika pişirip, fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş
şerbeti dökerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.