Haşhaşlı Revani
05 Nisan 2024

Ağızda dağılan yumuşacık lezzeti ve şık görünümü ile nefis mi nefis haşhaşlı revani yapmaya ne dersiniz? Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan revani tatlısını bu kez haşhaş tohumları ile buluşturduk ve ortaya leziz bir sonuç çıktı. İçerisinde kullandığımız portakal kabukları ve portakal suyu sayesinde tadına doyamayacağınız bir tatlı. Revaninin hamurunu soğuk şerbetle buluşturduktan sonra size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Haşhaşlı revaniyi krem şanti, kaymak veya dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, sizi mutfağa davet ediyoruz. Haşhaşlı revani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak klasik revani tarifini de buraya bırakıyoruz. Şerbetli tatlılar arasında ayrı bir yere sahip olan şerbetli irmik tatlısını da denemeyi unutmayın.

1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?

  • Haşhaşlı revaninin bir dilimi, yaklaşık 300 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Haşhaşlı Revani için

Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su 

Haşhaşlı revani için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı un 
  • 2/3 su bardağı mavi haşhaş 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilin 

Üzeri için; 

  • 1 top sade dondurma
Haşhaşlı Revani

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Şerbetin kıvamlı olması için, limon suyunu kaynadıktan sonra ekleyin.
  • Tarifteki yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Hamurun iyi köpürmesi için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
  • Tatlının şerbeti emmesi için, piştikten sonra üzerine kürdan batırarak küçük delikler açın.
  • Tatlı sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek iyice emilmesini sağlayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo