Ağızda dağılan yumuşacık lezzeti ve şık görünümü ile nefis mi nefis haşhaşlı revani yapmaya ne dersiniz? Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan revani tatlısını bu kez haşhaş tohumları ile buluşturduk ve ortaya leziz bir sonuç çıktı. İçerisinde kullandığımız portakal kabukları ve portakal suyu sayesinde tadına doyamayacağınız bir tatlı. Revaninin hamurunu soğuk şerbetle buluşturduktan sonra size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Haşhaşlı revaniyi krem şanti, kaymak veya dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, sizi mutfağa davet ediyoruz. Haşhaşlı revani tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak klasik revani tarifini de buraya bırakıyoruz. Şerbetli tatlılar arasında ayrı bir yere sahip olan şerbetli irmik tatlısını da denemeyi unutmayın.
1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?
Şerbet için;
Haşhaşlı revani için;
Üzeri için;
Teşekkür ederiz.