Cevizli İstiridye Tatlısı

Cevizli İstiridye Tatlısı
08 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Cevizli İstiridye Tatlısı için

Malzemeler

  • 125 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin 
  • 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
Cevizli İstiridye Tatlısı

Nasıl Yapılır

@pukumutfakta
21.3 bin takipçi
Gözde İlter Kaya

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve kurabiye büyüklüğünde bezeler yapıp üstlerine bastırın. Meyve bıçağı ile çizikler attıktan sonra elinizle bir ucunu hafif daraltın.
  3. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbetini gezdirin. Şerbeti tamamen çekip birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Şerbetli istiridye tatlısı için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo