Burma Kadayıf

Burma Kadayıf
06 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Burma Kadayıf için

Malzemeler

  • 500 gr çiğ burma kadayıf
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 250 gr Antep fıstığı içi
  • 250 gr sadeyağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 5~6 damla limon suyu
Burma Kadayıf

Nasıl Yapılır

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ekleyin. Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın. Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun. Uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında çevirerek sarmaya devam edin. Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin. Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın. Süzdüğünüz yağı tekrar burma kadayıfın üzerine gezdirin. Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin. Şerbeti burma kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin. Tatlıyı şerbeti çekene kadar tepsi içinde bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo