Armut Tatlısı

Armut Tatlısı
27 Mart 2024

Tatlı mı tatlı bir tarif ile karşınızdayız! İşte, kolay, pratik ve lezzetli bir armut tatlısı tarifi:

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armut Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 adet armut
  • 5 adet milföy hamuru
  • Yarım kase labne
  • 4-5 adet kuru kayısı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tarçın
Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Armutları güzelce yıkayıp kurulayın, ardından sapları kalacak şekilde soyun. 
  2. Alt kısımlarını oyacak yardımıyla oyun. 
  3. Ayrı bir kaseye labneyi alın, üzerine çok ince doğradığınız kayısıları ekleyip karıştırın. 
  4. Armutların orta kısmına alabildiği kadar bu harçtan doldurun. 
  5. Milföy hamurunun bir adedini ince şeritler halinde kesin. 
  6. İçlerini dolduğunuz armutları milföy hamurlarının orta kısma yerleştirin, kenarlarını yukarı doğru elinizle kapatın, ardından bir şerit alarak üzerine ekleyin. 
  7. Tarçın ve yumurta sarısını üzerlerine ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, milföyler kızara kadar pişirin. 
  8. Fırından alıp çikolatalı sosla ılık servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo