- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Yumurtalarla toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
- Un ve tarçını ilave edip karıştırın. Kalıba aktarıp 25-30 dakika pişirin. Ilınınca ters çevirerek servis tabağına alın.
- Ara dolgusu için elmaların üçünün kabuklarını soyup dilimleyerek tencereye alın. İki yemek kaşığı bal ve su ilave edin.
- Kapağını kapatıp elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzümlerle tarçını ilave edin.
- Peynir, kalan bal, krema ve limon suyunun yarısını bir kaba alıp yumuşayıncaya kadar çırpın. Keki enlemesine kesin.
- Birinin üzerine elmalı karışımın suyundan gezdirin. Üzerine peynirli karışımın 2/3’ünü yayın. Pişen elmaları üzerine yerleştirin.
- Diğer keki üzerine kapatın. Kalan peynirli karışımı kekin üzerine yayın. Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
- Limon suyuyla ıslatıp kekin üzerini süsleyin. Fırça yardımıyla üzerine kayısı marmeladı sürün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Klasik elmalı pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.