Peynir Dolgulu Toplar

Peynir Dolgulu Toplar
03 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynir Dolgulu Toplar için

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tutam tuz Peynir dolgusu için
  • 200 gr krem peynir
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Peynir Dolgulu Toplar

Nasıl Yapılır

*Tereyağı, su, tozşeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Unu ilave ederek 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin.

*Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Çay kaşığı ile hamurdan küçük parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye bırakın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakın.

*Peynir, dereotu, pulbiber ve naneyi bir kasede karıştırın.

*Hamur toplarını enlemesine ortadan kesin ve peynir karışımından içine doldurarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo