Çilekli Soslu Hafif Pasta

Çilekli Soslu Hafif Pasta
12 Temmuz 2022

Ana vatanı Amerika olan çilek, ülkemizde en çok Mersin'de yetiştirilir. Kırmızı meyveler kategorisinde yer alan bu besin, kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Antioksidan özelliği sayesinde bakterilere karşı vücut direncini arttırır. Kan ��ekerini düzenlediği için tansiyon ve kolesterol hastalarına önerilen meyveler arasındadır. Genellikle tatlı tariflerinde aromatik bir tat elde etmek için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, özel günlerinizi renklendirmek için sunabileceğiniz çilekli hafif pasta tarifine geçebiliriz.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle tatlandırılan muzlu rulo pasta tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Çilekli Soslu Hafif Pasta için

Malzemeler

Keki için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram mascarpone peyniri

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Çilek sosu için

  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Taze çilek
Çilekli Soslu Hafif Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Keki için; yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
  2. Karışım hafif köpürmeye başladığında kalan malzemeleri ilave edip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
  3. Karışımı yağladığınız cam bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  4. Muhallebisi için; süt, toz şeker, un ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Muhallebi göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Vanilya ve mascarpone peynirini ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  6. Pişen kekinizi fırından alın. Üzerine çatalla birkaç delik açın ve süt ile ıslatın. Yumuşayan kekinizin üzerine muhallebiyi yayın ve buzdolabına kaldırın.
  7. Sosu için; gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan sosunuzu buzdolabından çıkardığınız muhallebili kekin üzerine yayın ve dilimleyin.
  9. Kolay çilekli pastayı, ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Soslu Hafif Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kekin pofuduk olması için, bir çay kaşığı karbonat ve bir tutam kabartma tozu ekleyin.
  2. Kek için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Harcı hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
  3. Kekin eşit derecede pişmesi için, önceden fırını ısıtın. Pişirdikten sonra, soğuk süt ile ıslatma işlemine geçebilirsiniz.
  4. Muhallebinin kıvamı yumuşak olursa, pirinç unu ve nişasta ile koyulaştırabilirsiniz.
  5. Çilek sosunun içerisine, portakal suyu ve ezilmiş böğürtlen ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Soslu Hafif Pasta Kaç Kaloridir?

  1. Çilekli soslu hafif pastanın 100 gramlık bir porsiyonu 270, bir dilimi ise yaklaşık 400 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo