Beyaz Pasta

Beyaz Pasta
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Beyaz Pasta için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam kırmızı gıda boyası

Krema için

  • 80 gr tereyağı
  • 280 gr krem peynir
  • 400 gr pudra şekeri
  • 1 küçük şişe vanilya aroması

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Kakao

Mantarlar için

  • 2 büyük yumurtanın akı
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
Beyaz Pasta

Nasıl Yapılır

Derin bir kasede toz şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtalı karışıma ayçiçek yağı, süt, gıda boyası ve elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kek harcını yağlanmış 18 santim çapında kek kalıbına doldurun. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Krema için tüm malzemeyi derin bir kaba alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Arasına hazırladığınız kremadan sürün. Keklerin tüm yüzeyini krema ile kaplayın ve bolca Hindistan cevizi serpin. Mantarları hazırlamak için, yumurta aklarını ve bir tutam tuzu çırpma kasesine alıp yüksek devirli mikserle çırpın. Köpürmeye başladığında yavaşça şekeri ilave edin. Şeker tamamen eriyip katılaştığında karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili tepsiye mantar şeklini verecek şekilde büyük ve küçük parçalar sıkın. 200 derecede ısıtılmış fırının ısısını 100 dereceye düşürüp 40-60 dakika arasında pişirin. Üzerine kakao serptiğiniz mantarları pastanın üzerine yerleştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo