Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve
varsa turunç ya da portakal suyunu tencereye koyun. Kısık ateşte kaynatın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları
derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 5 dakika,
beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu
ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip
mikserin düşük devriyle 2-3 dakika daha, tüm malzemeler iyice karışıncaya
kadar çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış orta boy bir cam kaba ya da
fırın tepsisine aktarın ve 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın
sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika çırpın. Fırından çıkarıp henüz sıcak
haldeyken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için en az 15
dakika bekleyin.
Üzeri için kremşanti, soğuk süt ve
Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Mikserin yüksek devriyle
katılaşıncaya kadar çırpın. Bir krema sıkacağına koyup tatlının üzerini
süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.