Vişneli Soğuk Tatlı

Vişneli Soğuk Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Soğuk Tatlı için

Malzemeler

  • 2 paket hazır vanilyalı puding 
  • 1 su bardağı taze vişne (Çekirdekleri çıkartılmış) 
  • 2 su bardağı vişne suyu 
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı 

Kavanozu süslemek için

  • 2 paket bitter çikolata (160 g kadar)

Vişneli soğuk tatlı üzeri için

  • 1 su bardağı vişne tanesi 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 

Ayrıca

  • Dondurma
Vişneli Soğuk Tatlı

Nasıl Yapılır

Üzüm; vücudu nemlendirmeye yardımcı olan diyet lifi, sağlıklı karbonhidratlar, antioksidanlar ve orta miktarda protein içeren yüksek su içeriğine sahiptir.

  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Servis kavanozlarının veya bardakların ağız kısmına dekoratif bir şekilde yani fotoğrafta gördüğünüz gibi batırın. Buzdolabına alıp soğumaya bırakın. 
  2. Vanilyalı pudingi, vişne suyunu ve sütü tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala blender’da püre haline getirdiğiniz vişnelere tereyağını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Arada bir kaşıkla karıştırıp ılıtın. 
  3. Çikolatası donmuş servis bardaklarına tatlıyı paylaştırın. Tekrar buzdolabına alıp soğuması için bekletin. 
  4. Üzeri için sütü, nişastayı, şekeri ve tarçını sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala vişne tanelerini ekleyin. 1 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın. Vişneli karışım soğuyunca servis bardaklarına, yani tatlının üzerlerine paylaştırın. Vişneli soğuk tatlıyı  tekrar buzdolabına alın. 1-2 saat beklettikten sonra dondurma ile servis yapın. 

Vişneli sütlü tatlı tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo