Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali

Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali
27 Aralık 2022

Elif Edes’ten dondurma, lor peyniri ve şeftalinin birleştiği nefis bir tarifle karşınızdayız. Dilerseniz, tarifte ev yapımı dondurma kullanabilir, böylece tatlınızı daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali için

Malzemeler

  • 4 adet şeftali
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tereyağı
  • 4 top sade dondurma
  • 4 yemek kasığı taze lor
  • Tarçın
  • Ceviz
  • Taze kekik veya zahter
Taze Lorlu Dondurma & Fırında Şeftali

Nasıl Yapılır

  1. Şeftalileri ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı koyduktan sonra şeker ile tarçın serperek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle kızarana kadar pişirin.
  2. Şeftalileri servis tabağına alın. Dondurma toplarını ufalanmış lor peyniri içinde yuvarlayarak her tarafını peynirle kaplayın ve şeftalilerin yanına yerleştirin. 
  3. Üzerine arzuya göre tarçın serpin ve taze kekik/zahter ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo