Tarçınlı Elma

Tarçınlı Elma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Elma için

Malzemeler

Malzemeler

  • 6 golden elma
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 diş karanfil

Süslemek için:

1 su bardağı çırpılmış krem şanti

Tarçınlı Elma

Nasıl Yapılır

  1. Elmaları soyup her birini 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek temizleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın.
  2. Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.
  3. Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.
  4. Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün şekilde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu gezdirin.
  5. Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir miktar sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
    Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo