Şehrazat Tatlısı
Pratik meyveli tarifler arasında iyi bir seçim.
Hamuru açıp 2 cm eninde şeritler kesin. Hamurları kısa kenarlı teflon kalıba kenarları dışa sarkacak şekilde hafif üst üste yerleştirin. Üzerini çatalla yer yer delin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın.
Yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Önce sütü, sonra un ve nişastayı ekleyip düzgün bir karışım olana kadar çırpın. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte koyu kıvamda pişirin. Ilınınca milföy hamurunun içine dökün. Meyveleri yıkayıp süzün ve muhallebinin üzerine serpiştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.