- Bisküvileri rondoda çekerek toz haline getirin. Yumuşak tereyağını ekleyip yoğurun. Tart kalıbına bastırarak yayın. Buzlukta 15-20 dakika bekletin.
- Krem peyniri ve toz şekeri orta boy bir kasede mikser yardımıyla iyice karıştırın. Kremşantiyi karışımın içine döküp yavaşça katlar gibi hareketlerle karıştırın.
- Bisküvi tabanına yayın. Jelatin ve pudingi küçük bir sos tenceresine alıp su ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı orta ateşten yüksek ateşe yükselterek ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ateşten alıp 5 dakika soğumaya bırakın.
- Şeftali dilimlerini krem peyniri katmanının üzerine yerleştirin. Jelatin/puding karışımını kaşık yardımıyla üzerine dökün. Turtayı iyice soğuyana kadar buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, hafif ve pratik şeftalili turta tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.