Çilekli Mozaik Pasta

Çilekli Mozaik Pasta
19 Temmuz 2024

Mozaik pasta adını, dilimlendiğinde çikolata ve çilek gibi malzemelerin düzenli ve renkli desen oluşturmasından alır. Genellikle çikolata ve çilek kullanılarak yapılan bu tatlı, kalıba dökülüp dondurucuda veya buzdolabında sertleştirilir, sonra dilimlenerek servis edilir. Pratik çilekli mozaik pasta yapımı için hemen mutfağa geçebilirsiniz!

Mozaik Pasta Görünümlü Vegan Brownie tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Çilekli mozaik pasta kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çilekli mozaik pasta 293 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Mozaik Pasta için

Malzemeler

  • 300 gr petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ince doğranmış çilek
Çilekli Mozaik Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Süt, kakao ve şekeri bir tencerede karıştırarak ısıtın ve içine tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  2. Ocağın altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eritin.
  3. Büyük parçalar halinde kırdığınız bisküvileri sosun içine döküp karıştırın.
  4. Daha sonra çilekleri küçük küçük doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı streç film arasında istediğiniz şekli vererek sarın.
  6. Buzdolabında en az 5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Dilimlenmiş çilekli mozaik pastayı yanında vanilya veya çilekli dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Pastanın üzerine hafif bir çilek sosu dökerek ve yanına taze çilek dilimleri ekleyerek sunum yapabilirsiniz.
  • Eğer çikolata seviyorsanız, çilekli mozaik pastayı dilimledikten sonra üzerine biraz çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
  • Dilimlenmiş Çilekli mozaik pastanın üzerine fındık ve fıstık parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Çileklerin olgun ve aromatik olması, pastanın lezzetini arttıracaktır.
  • Pastayı dilimlemeden önce birkaç saat buzdolabında iyice sertleşmesini sağlayın. Keskin bir bıçak kullanarak yavaşça dilimleyin ve her dilimi düzgün şekilde kesmeye özen gösterin.
  • Pasta karışımını dökeceğiniz kalıbın uygun boyutta ve düzgünce yağlanmış olduğundan emin olun. En az 4-6 saat dondurucuda veya bir gece buzdolabında bekletilmesi gereklidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo