Çilekli Krep

Çilekli Krep
15 Mayıs 2023

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Ana malzemesi un ve yumurtadır. Çilek yerine sade bir şekilde sunulan, doyurucu krep tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çilekli Krep için

Malzemeler

Krep için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un

Kreması için

  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Arası ve üzeri için

  • Çilek
  • Pudra şekeri
Çilekli Krep

Nasıl Yapılır

  1. Krep için, yumurtalar, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilya esansını geniş bir kasede çırpın.
  2. Pudra şekeri ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edecek şekilde bir spatula yardımıyla karıştırın.
  3. Hafif yağladığınız bir tavaya harçtan bir kepçe kadar yayın. Tüm harç bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  4. Kreması için krema ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Krema hafif katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  5. Kremayı pişen kreplerin arasına sürün. Üzerine çilek dilimleri yerleştirip üçgen elde edecek şekilde kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Püf Noktası
  • Kreplerin yapışmaması için krep tavası kullanabilirsiniz.
  • Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
  • Yumuşak uçlu bir spatula ile kreplerinizi çevirebilirsiniz. 
  • Pişirme esnasında bir tarafın tamamen piştiğinden emin olun ve diğer tarafa çevirin. Aksi takdirde krepler dağılmaya başlayacaktır.
  • Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo