Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14469 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1312 Tarif
Diyet
4409 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2379 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5585 Tarif
Salata ve Meze
1345 Tarif
Sos
475 Tarif
Tatlı
9085 Tarif
Yöresel
2004 Tarif
Popüler Tarifler
Hamsi Buğulama
Midye Tava
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Ahududulu Profiterol
Ahududulu Profiterol
14 Temmuz 2021
Gerçek profiterol
tarifine de göz atabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Süleymaniye Çorbası
Mayasız Kolay Poğaça
Yoğurtlu Tavuk Çorbası
Patates Tarator
Çaylı Kek Tarifi
Yumurtasız Islak Kek
Mayalı Poğaçanın Bayatlamaması İçin Ne Yapmalı?
Ruh Halinize Göre Hangi Çaysınız?
Semizotu ile Yapılabilecek En Nefis 10 Şey
Burcunuzu Söyleyin, Size Kahvenizi Söyleyelim
Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Yoğurtla Mı, Salatayla Mı, Çorbayla Mı?
Tavuk Tantuni Evde Nasıl Yapılır, Sosu Nasıl Olmalı?
Ahududulu Profiterol için
Malzemeler
Şu hamuru için
60 gr tereyağı
1.5 çay bardağı su
1.5 çay bardağı un
1 tutam tuz
2 yumurta
Krema için
300 ml süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şeker
2 çay kaşığı gül suyu
250 gr ahududu
Karamel için
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Ahududulu Profiterol
Nasıl Yapılır
Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin.
Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın.
Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın.
Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin.
Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Ananaslı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
160 Dakika
Karpuz Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
20 Dakika
Limonlu Pankek
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Mini Elmalı Tartlar
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
60 Dakika
Beyaz Kiraz Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Portakallı Lokum
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.