- Tabanı için, bisküvileri robotta un gibi oluncaya kadar çekip, derin bir kabın içine alın.
- Üzerine eritilip ılıtılmış tereyağı koyup, şekeri ekleyin ve elinizle bütünleşene kadar yoğurun.
- 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvili karışımı bastırarak ve kenarlarını 3-4 cm yükselterek kalıba yerleştirin.
- Derin bir kabın içine süzme yoğurt, peynir, krema ve şekeri koyun. Vanilyayı ve tahini ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın.
- Yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin (Elde ettiğiniz hamur koyu ayran kıvamlı bir karışım olmalı).
- Bu karışımı kalıbın içine aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirip fırını kapatın.
- Soğuyana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Cheescake’i kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
En lezzetli cheesecake tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.