Kakaolu Cevizli Kek

Kakaolu Cevizli Kek
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kakaolu Cevizli Kek için

Malzemeler

  • 220 g buğday unu
  • 260 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu
  • ¾ su bardağı su 
  • 40 g kakao
  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 75 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Sosu için

  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 ml süt
  • 350 g pudra şekeri

Üzeri için

  • 20 g kırılmış ceviz içi
Kakaolu Cevizli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Un, toz şeker, karbonat ve tuzu geniş bir kaba alıp harmanlayın. Bir sos tenceresinde su, kakao, tereyağının yarısı ve zeytinyağını karıştırın.
  2. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak pişirin. Unlu karışımı ekleyip mikserle çırpın.
  3. Yumurtalar, sütün yarısı ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
  4. Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  5. Sosu için, yağlar, kakao ve sütü bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  6. Ocaktan alıp pudra şekerini ilave edin ve karışıma yedirerek karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu ılınan kekinizin üstüne döküp kırılmış ceviz içi serpin. Soğuduktan sonra kare dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo