- Öncelikle incirleri küçük küçük doğrayın ve tereyağını eritip
ılıtın.
- Büyükçe bir kapta incir, toz şeker,
yarım su bardağı ceviz, tereyağı, tarçın ve
mahlebi karıştırın.
- Yarısı çay demi yarısı
sıcak su olacak şekilde 1 su bardağı sıcak
çayı ekleyip tekrar karıştırın ve 20 dakika
bekletin.
- Yumurtaları başka bir kapta çırpın.
Cevizli karışım, un ve kabartma tozunu
ekleyip kek hamuru kıvamını alana kadar
çırpma işlemine devam edin.
- Kek kalıbını önce yağlayıp
sonra unladıktan sonra hamuru boşaltın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25
dakika pişirin. Üzerini bal ile tatlandırılmış
yarım bardak ceviz içiyle süsleyin.
- Dilerseniz incirli cevizli keki, ev yapımı çikolata sosu ve antep fıstığı ile lezzetlendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
İncirli Cevizli Kekin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamur yapımında kullanacağınız tereyağı ve yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
- Tarifi hazırlarken fırını açıp ısıtın. Bu sayede kek hamurunun eşit miktarda pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Hamur sulu olursa, azar azar un ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Hamuru hazırlarken topaklanma olursa, hızlı hızlı karıştırarak topakları dağıtın.
- Kek kalıbına yağlı kağıt sermeyi veya tereyağı sürmeyi ihmal etmeyin. Kekiniz piştikten sonra kalıptan çıkartarak servis tabağına alın ve soğumasını bekleyin.
1 Porsiyon İncirli Cevizli Kek Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan incirli cevizli kekin bir porsiyonu, yaklaşık 385 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların, dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.
Siz de misafir ağırlarken sunabileceğiniz kek tarifleri arıyorsanız, hem pratik hem de düşük kalorili muzlu kek tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.