Tabanı için soğuk tereyağı, un, toz şeker ve vanilya esansını kum gibi oluncaya kadar mutfak robotunda karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kreması için kremayı mikserin yüksek devrinde iyice kabarana kadar çırpın. Karışımından yarım su bardağı kadar ayırıp buzdolabına koyun. Başka bir kapta labne peyniri, toz şeker ve frambuazları çırpıp kalan kremaya ekleyin. Jelatinleri buzlu suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan jelatinleri benmari usulü eritip ılınması için bir kenara alın. Oda sıcaklığına gelen jelatinleri kremalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı soğuyan cheesecake tabanın üzerine döküp düzleştirin.
Cheesecake’inizi dondurucuya yerleştirip en az bir saat bekletin. Servise sunmadan önce 15-20 dakika dışarıda bekletip kalıptan çıkarın. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz kremadan yayın. Frambuaz ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.