Tereyağı, bal ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Bal ve şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıtların üzerine 5 cm’lik daireler elde edecek şeklinde yayın. Tatlıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Yuvarlakları bir spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın. Krokan için su, toz şeker ve bademleri şeker tamamen eriyip rengi koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuyan şekerli parçaları mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.