Portakallı İrmik Helvası

Portakallı İrmik Helvası
06 Ekim 2023

Kışın en sevilen meyvelerinden biri olan portakalı, bu kez irmik helvasını güzelleştirmek için kullanabilirsiniz.

Klasik tariflerden vazgeçemeyenler için, videolu anlatımıyla pratik irmik helvası tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Portakallı İrmik Helvası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Dondurma
  • Toz antep fıstığı
Portakallı İrmik Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. İrmik ve fıstıkları ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın.
  2.  Sütü azar azar kavrulan irmiğe ekleyin. Ardından portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. 
  3. Ocaktan alıp kapağı ile arasına kağıt havlu yerleştirin ve en az 15 dakika dinlenmeye bırakın. Portakallı irmik helvası hazır. Üzerine dondurma ilave edip, toz fıstık serpiştirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo