Mindos Tatlısı

Mindos Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mindos Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 Türk kahvesi fincanı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 1 su bardağı dolusu lor peyniri (Tuzsuz)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı ince dövülmüş fındık içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Kaymak, reçel
Mindos Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları derin bir yoğurma kabına kırıp, tereyağını ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdı yayın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Ortalarına hafifçe bastırıp, çukurlaştırın. Tatlıları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  2. Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Soğuyan tatlıları sıcak şurubun içine atıp yaklaşık 4-5 saat bekletin. Servis tabağına alıp çukur yerlerine kaymak, dondurma veya reçel koyup servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo