Yumurtaları derin bir yoğurma kabına
kırıp, tereyağını ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave
edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan hamuru oda
sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdı yayın. Dinlenen hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın.
Ortalarına hafifçe bastırıp, çukurlaştırın. Tatlıları fırın tepsisine
aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika
pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir
tencereye koyup ara sıra karıştırarak orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya
başlayınca limon suyunu katıp, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Soğuyan
tatlıları sıcak şurubun içine atıp yaklaşık 4-5 saat bekletin. Servis
tabağına alıp çukur yerlerine kaymak, dondurma veya reçel koyup servis
yapın.
Teşekkür ederiz.