Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
19 Eylül 2023

Son zamanların en moda tatlısı soğuk baklava, Diyarbakır’ın yeni dönem tatlılarından biridir. Aslen güllaçtan esinlenip üretilmeye başlamıştır. Son 2-3 senedir var olan bu tatlı tüm herkesin beğenisini kazanmıştır.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soğuk Baklava için

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • Yeterince sade yağ
  • 300 gr antep fıstığı
  • Nesquik (serpmek için)
  • Şerbeti için:
  • 300 gr toz şeker
  • 400 gr krema
  • 500 gr süt
Soğuk Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Yufka paketini ikiye bölün. Tepsiye dizerken her katına erittiğiniz sade yağdan her yeri kaplayacak şekilde sürün.
  2. İlk ayırdığınız yufkalar bittiğinde, arasında antep fıstığı serpiştirin.
  3. 2. kata da aynı şekilde sade yağ sürün. Pişirmeden önce kare şeklinde kesin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbeti için; Sütü hafifçe ısıtın. Üzerine şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  6. Eriyen şekerin üzerine kremayı ilave edin ve çektirin.
  7. Hazırladığınız şerbeti, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şerbet soğuk, baklava ise sıcak olmalıdır.
  8. Genelde üzerine kakao ve çikolata serpilse de, ben nesquiki daha çok seviyorum.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo