Sodalı Çıtır Çıtır Lokma

Sodalı Çıtır Çıtır Lokma
29 Aralık 2020

@guldokunusu okuyucumuzdan gelen sodalı çıtır çıtır lokma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan sodalı lokmayı, isteğe göre çikolata sosu ve meyve sosları ile süsleyebilirsiniz. Kutlama ve törenlerin sembolü haline gelen sodalı çıtır çıtır lokma tatlısını evde kolayca hazırlamak için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Dilerseniz, saray usulü hazırlanan ev yapımı lokma tatlısını da notlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Tatlı tarifleri sayfamızda yer alan tariflere göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sodalı Çıtır Çıtır Lokma için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 şişe soda
  • Yarım çay bardağından biraz fazla ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığından daha az tuz
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker (bardak ölçüm 200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
Sodalı Çıtır Çıtır Lokma

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle karıştırma kabına maya ılık su ve şekeri alıyoruz uzerine kapatın 5/10 dakika bekletin mayanın aktif hale gelmesi için sonrasında sodayı ilave edin aşamalı olarak un ve tuzuda ilave edil ele yapışan bir hamur yapın mayalanması için ılık bir yerde 1 saat bekletin süre sonunda ocakta ayçiçek yağını derince bir tencereye alın ve yağı kızdırın kızgın yağın içine hamurdan küçük lokmacıklar sıkın ve sürekli karıştırarak heryerinin aynı şekilde kızarmasını sağlayın kızaran lokmaları kızgın yağdan alıp soğuk şerbete atın ve bir kaç dakika şerbette karıştırarak şerbeti içine çekmesi için bekletin ve hemen servis tabağına alın unutmayın şerbette bir kaç dakikadan fazla kalırsa lokmalarınız yumuşar ve ister benim servis ettiğim gibi yeşil fıstık tarçın la isterseniz çikolatayla servis edebilirsiniz.

Şerbeti için:

  1. Tencereye şeker su ve dilimlenmiş limonu ilave edin kaynatın kaynama noktasından sonra kontrollü şekilde 15-20 dakika kadar kaynatın limonun diğer kısmını sıkıp ilave edin ve ocağı kapatın. burada dikkat etmeniz gereken püf noktası şerbet soğuk olucak
  2. Gül dokunuşu: Şerbeti soğuduktan sonra ben 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ettim harika oluyor kokusu tadı tavsiyemdir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo