- 👩🍳 Hamuru için tüm malzemeler harmanlanır ve yoğurulur. (Un kontrollü olarak eklenmelidir. Kıvamına göre daha az yada daha fazla gerekebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmelidir)
- Hamur merdane yardımı ile unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açılır. Uzunlamasına bir cm genişliğinde kesilir. (Açılan hamur kalın olmamalıdır)
- Külah kalıpları sıvıyağ ile yağlanır. Hamur şeritleri ile külah kalıbı sarılır.
- Sivri olan alt kısmı mutlaka kapatılır. ( Elinize kolay gelen şekilde ister yukardan aşağı ister aşağıdan yukarı sarabilirsiniz)
- Külahlar pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. 190 derecede üstü pembeleşene kadar pişirilir.
- Muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç malzemeler tencereye alınır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır.
- Külahlar kalıptan çıkarılır. Hazırlanan muhallebi ile içleri doldurulur. Açık olma ağız kısımları toz Antep fıstığına bulanır.
- Servis tabağına alınan tatlıların üzerine pudra şekeri ve toz fıstık serpilir.
- Afiyetle ❤️
Külah Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- İsteğe bağlı olarak benmari usulü eritilmiş çikolata da gezdirilebilir.
- Kalıplar pasta malzemeleri satan işletmelerde mevcut.
- Kalıpları tamamen sardığınızda tatlı büyük oluyor. Tek başına servis edileceği zamanlarda uygun bir büyüklük fakat yanında başka şeylerle servis edilecekse kalıbı yarım sarmanızı öneririm.
Teşekkür ederiz.