Külah Tatlısı
25 Ağustos 2022

Külah şeklini alan hamuru, içine dolgu yapılan muhallebisi ile görsel ve lezzet olarak beğeniyi hak ediyor❤️

Okurlarımızdan gelen manolya tatlısı ve sakız tatlısı tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Külah Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru;

  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un (kıvama göre değişebilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebi dolgusu;

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Üzerine;

  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı
  • İsteğe bağlı benmari usulü eritilmiş çikolata
Külah Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Hamuru için tüm malzemeler harmanlanır ve yoğurulur. (Un kontrollü olarak eklenmelidir. Kıvamına göre daha az yada daha fazla gerekebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmelidir)
  2. Hamur merdane yardımı ile unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açılır. Uzunlamasına bir cm genişliğinde kesilir. (Açılan hamur kalın olmamalıdır)
  3. Külah kalıpları sıvıyağ ile yağlanır. Hamur şeritleri ile külah kalıbı sarılır.
  4. Sivri olan alt kısmı mutlaka kapatılır. ( Elinize kolay gelen şekilde ister yukardan aşağı ister aşağıdan yukarı sarabilirsiniz)
  5. Külahlar pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. 190 derecede üstü pembeleşene kadar pişirilir.
  6. Muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç malzemeler tencereye alınır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  7. Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  8. Külahlar kalıptan çıkarılır. Hazırlanan muhallebi ile içleri doldurulur. Açık olma ağız kısımları toz Antep fıstığına bulanır.
  9. Servis tabağına alınan tatlıların üzerine pudra şekeri ve toz fıstık serpilir.
  10. Afiyetle ❤️

Külah Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İsteğe bağlı olarak benmari usulü eritilmiş çikolata da gezdirilebilir.
  2. Kalıplar pasta malzemeleri satan işletmelerde mevcut.
  3. Kalıpları tamamen sardığınızda tatlı büyük oluyor. Tek başına servis edileceği zamanlarda uygun bir büyüklük fakat yanında başka şeylerle servis edilecekse kalıbı yarım sarmanızı öneririm.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo