Çilek Soslu Tart

Çilek Soslu Tart
19 Kasım 2020

Öğr. Dyt. Özge Uğur @thinktofit okuyucumuzdan çilek soslu tart ile karşınızdayız. Hamur işi tabanın çikolata ve meyveli malzemeler ile kaplanmasıyla hazırlanan tart, üstü açık bir şekilde sunulur. İsteğe göre tatlı veya tuzlu olarak hazırlanabilir. Tart yapımında en çok kullanılan malzemeler ise çikolata ve ��ilek sosudur. Çilek sosulu tart nasıl yapılır diye merak edenler için, kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Farklı çeşitler denemek isteyenler için pratik çilekli milföy tart ve çikolatalı tart tart tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çilek Soslu Tart için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta  
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (sulu kısmından olabilir)
  • 2 su bardağı fındık unu  (eğer toplanmazsa 1 su bardağı tam buğday unu ekleyebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı bal  (tercihen 1 çay bardağı pudra şekeri) 

Sos için:

  • 1su bardağı çilek püresi
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 2 yemek kaşığı bal
Çilek Soslu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Oda sıcaklığında hafif erimiş tereyağ ve diğer malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı folyo ile sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  2. Hamurdan tartın üzerini süslemek için 1/4’ünü ayırın. Kalan hamuru hafif yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak kenarlara gelecek şekilde yayın.
  3. Çatal yardımıyla hamurun üzerine delikler açın.
  4. Çilek püresini nişasta ile hafif kaynayana kadar pişirin. Çilek sosu soğuduktan sonra bal ekleyip karıştırın. (Çilek püresi yoksa taze çilekleri 1-2 dakika mikrodalgada çevirdikten sonra blendırdan geçirebilirsiniz)
  5. Dinlenen tartın üzerine 1 tatlı kaşığı erittilmiş tereyağını incecik sürün ve sosu ekleyin.
  6. Üzeri için ayırdığınız hamura şekil verin ve önceden ısıttılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo