Karıştırma kabında un, kakao, karbonat ve tuz harmanlanır. Tereyağı derin bir kaba alınır ve şekerler ilave ederek mikserle 4-5 dakika kadar (krema kıvamına gelecek) çırpılır.
Yumurta eklenir ve tamamen karışana kadar çırpma işlemine devam edilir. Unlu karışım ilave edilir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
Ben biraz da elimle yoğurarak şekillendirdim. Hamur biraz kuru gibi gelebilir ama toparlıyor. Hamur bir süre buzdolabında bekletilir.
Dolaptan alınan hamura sütlü çikolata parçalarını ilave edilir ve son karıştırılır. (Ben 12 adet kurabiye yaptım, ebat olarak hafif büyük oldu. Siz kaç adet çıkartmak istiyorsanız) hamur yapılacak kurabiye sayısı kadar sayıya eşit bölünür.
Bu aşamada fırınınızı 175 derecede ısınmaya bırakın. Her bir parça ikiye bölünerek yassı şekilde şekillendirilir.
Birinin üstüne beyaz yada rubby çikolata parçaları koyulur ve diğer parça ile kapatılır. İçine koyulan çikolatalar tamamen kapanacak şekilde kapatılır ve şekillendirilir.
Bu işlemi yaparken ben masada şekillendirdim. Eğer hamurunuz hafif dağılacak gibi geliyorsa avuç içinde değil masada şekillendirebilirsiniz.
Bastırıp hamurun dağılmasına izin vermeyin. Kurabiyeler pişerken bir miktar yayılacaktır, yağlı kağıt olan tepsiye aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tam 12 dakika pişirilir. Fırından çıkarttıktan kurabiyeler kırılgan oluyorlar, 10 dk kadar hafif ılınması beklenir.
İçi yumuşacık ve browni kıvamında olacaktır.) İsterseniz hamuru rulo şeklinde şekillendirip dolapta dinlendirip dilimleyerek de pişirebilirsiniz.
İçinde akışkan çikolata olmayacaktır fakat yine oldukça lezzetli olacaktır. İçine koyulacak çikolata miktarı koyduğunuz ölçüye göre değişebilir.
Teşekkür ederiz.