Karnabahar Izgara
19 Şubat 2024

Karnabaharı kızartarak tüketmeyi seviyor musunuz? Biraz daha keyif ve lezzet katmaya ne dersiniz? 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karnabahar Izgara için

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Karnabahar Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
  2. Genişçe bir tencerede hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
  3. Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.  
  4. Zeytinyağına baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür.  Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
  5. Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo