Ispanak Sapı Yemeği

Ispanak Sapı Yemeği
30 Eylül 2020

Tam da ıspanak çıkmışken yapılacak en güzel yemeklerden. Tavsiye ederim, özellikle üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanak Sapı Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kilo ıspanağın sap ve kök kısımları 
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça 
  • 2yemek kaşığı tereyağ biraz da zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 tane kuru soğan 
  • 5tane sarımsak 
  • 150 gr kıyma 

Üstünü süslemek için:

  • Sarımsaklı yoğurt (isteğe göre)
Ispanak Sapı Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Ispanağı güzelce yıkayın.
  2. Yapraklarını kullanmayacağımız için saplarından ayırıp poşete koyun ve dondurucuya kaldırın.
  3. Ispanağın saplarını 2 parmak eninde doğrayın.
  4. Soğanı doğrayıp yağlarla kavuralım.
  5. Sarımsak ve kıymayı atıp soğanın üzerine ekleyip hepsini kavurun.
  6. Salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Üzerine ıspanakları da tencereye koyup biraz örseleyelim.
  7. Üstüne bulguru ve suyu ekleyip iyice pişene kadar bekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo