Bamya Kavurması
19 Şubat 2024

Ekşi lezzetler sevenler için, limonlu bamya kavurması tarifi.👌

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bamya Kavurması için

Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet  kırmızı soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 500 gram temizlenmiş bamya
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet limon 
  • 2 çay bardağı ılık su
Bamya Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Sıvı yağ tencereye koyulur, kızdırılır.
  2. Kızdırılan  sıvı yağın üzerine  küp küp doğranmış kırmızı soğan ve ince ince doğranmış sarımsak koyulur, karıştırılır . 
  3. Soğanlar renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur , karıştırılır.
  4. Domatesler biraz pişince bamya koyulur, karıştırılır. Biber salçası, baharatlar, limon suyu koyulur, karıştırılır. Ilık su  koyulur. 
  5. Tencerenin kapağı kapatılır ve  bamyalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır, bamyalar ara ara karıştırılır. (Sık sık karıştırmak bamyayı zedeleyecektir.)
  6. Bamyalar yumuşayınca ocağın altı kapatılır, biraz dinlendirilir.
  7. Sıcak ya da ılık servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo