Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
Tuz
Zeytinyağı
1 tane limon
Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
3 çay bardağı musluk suyu
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma
Nasıl Yapılır
Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
Tencereye yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
Teşekkür ederiz.