Patlıcanlı Pilav
14 Aralık 2020

Tek başına bir öğün, yanına da bir cacık tamamdır. Biz zaten çok severek yeriz ama kesin yemeyecektir dediğim küçüğüm bile yediyse herkes beğenir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcanlı Pilav için

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağına yakın su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir, suyu süzülür. Küp şeklinde doğranır ve sıvıyağda kızartılır.
  2. Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış domatesler ilave edilir.
  3. Kızartılan patlıcanlar eklenir. Sıcak su tencereye alınır. Tuz, şeker ve nane koyulur. Pirinçler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  4. Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Kapatılan pilav demlemeye bırakılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo