Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı

Izgara Tavada Limonlu Ve  Mandalina Soslu Somon Balığı
02 Mart 2021

Somon balığını bir de böyle deneyin.👌

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı için

Malzemeler

  • 1,5 kilo somon balığı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 adet  limon 
  • 1 adet mandalina
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  2. Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir. 
  3. Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  4. Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
  5. Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür. 
  6. Balıklar kızarırken sos hazırlanır. 
  7. Limon sıkılır. Mandalina sıkılır. 
  8. Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur. 
  9. Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.) 
  10. Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
  11. Tavada balığın  yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo