En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Makarna Salatası
Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Tuğçe Evrim YILMAZ
02 Mart 2021
Somon balığını bir de böyle deneyin.👌
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Elmalı cevizli milföy
Trabzon çikolatası
Castagnole
Rus Çöreği
Air fryer'da pişi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı için
Malzemeler
1,5 kilo somon balığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu için:
1 adet limon
1 adet mandalina
Kekik
Karabiber
Pul Biber
Kırmızı Toz Biber
Tuz
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Nasıl Yapılır
Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
Balıklar kızarırken sos hazırlanır.
Limon sıkılır. Mandalina sıkılır.
Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur.
Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.)
Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
Tavada balığın yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Balık Yemekleri
Kızartma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.