Güveçte Sebzeli Palamut

Güveçte Sebzeli Palamut
14 Aralık 2020

Bugün balık günü ❤️ Mantarlı sebzeli fırında palamut. Bir büyük palamut ile dört kişiye yetecek bir tarif, kaydetmeyi beğeniyi ve elbette denemeyi hak ediyor. Balığı yerken kılçığı ile uğraşmaktansa yemeği hazırlarken uğraşmayı tercih ediyorum. O nedenle kılçıkları ayıklıyorum (genelde hamsi hariç) ama balığın en lezzetli olan yeri yani kılçıklarının etrafındaki etleri ziyan etmeden.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Sebzeli Palamut için

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy palamut
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 8-10 adet mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kaşar peyniri
Güveçte Sebzeli Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Palamutlara kılçıklarından ayrılır ve kuşbaşı doğranır. 
  2. Arpacık soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. İri doğranmış mantarlar ilave edilerek bir süre sotelenir.
  3. İri doğranmış sivri biberler ve domatesler eklenir. Bir süre sotelenir ve balıklar ilave edilir. Kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır.
  4. Balıkların dağılmaması için fazla karıştırılmamalıdır. Balıkların rengi dönünce soya sosu eklenir ve karıştırılır.
  5. Hazırlanan karışım güveç kaplarına paylaştırılır. Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Kızarana kadar fırında pişirilir.
  6. 🧐 Soya sosu koyduğumuz için ekstra tuz koymamıza gerek yok.
  7. 🧐 Palamut dışında balıklarla da rahatlıkla yapılabilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo