Greçka (Karabuğday Köftesi)

Greçka (Karabuğday Köftesi)
12 Kasım 2020

Şimdiden söylüyorum bu tarife ba😊yı😊la😊cak😊sı😊nız Kesinlikle içinde glüten yok. Çok hafif, çok lezzetli👍Greçkayı duymayan varsa çok kısa söyleyeyim .Adı karabuğday olarak geçiyor ama buğdayla ilgisi yok. Sadece karabuğday denilen bir bitkinin tohumları. Protein, lif ,potasyum ve kalsiyum içeriyor. Biraz toprak kokusu var. Ama bunu sevenlerde var.

Okurumuzdan gelen greçka karabuğday pilavı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Greçka (Karabuğday Köftesi) için

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı greçka 
  • 1/2 rendelenmiş soğan 
  • 1/2 rendelenmiş domates 
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 2 yemek kaşığı greçka unu 
  • Bir tutam ufalanmış kuru biberiye
  • Biraz tuz 

Kızartmak için:

  • Biraz zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı)
Greçka (Karabuğday Köftesi)

Nasıl Yapılır

  1. Önce greçka yumuşayana kadar haşlanır. 
  2. Kabukları içinden ayrılıp beyaz hale geldiğinde işlem tamamdır. 
  3. Haşlanan buğdayları sürdürüp kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer tarafta soğan ve domatesi rondodan geçirip onlarında suyunu hafif süzdürüyoruz.
  5. Bu işlemi klasik rendeyle de yapabilirsiniz.
  6. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip köfte kıvamına getiriyoruz.
  7. Eğer gerekirse azar azar greçka unu ilave edebiliriz.
  8. Baharatları değiştirip farklı bir lezzette yakalayabiliriz. Mesela acı miktarını arttırabiliriz.
  9. Son olarak köfte şekli verilen karışımı yağlanmış tavada güzelce kızartıyoruz. 
  10. Bu köfteleri sevdiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo